Súlyos buszbaleset Debrecennél, 28 ember szenvedett sérüléseket + Kép

Huszonnyolcan megsérültek, amikor menetrend szerint közlekedő Volánbusz ütközött össze kamionnal kedd délután Debrecen és Mikepércs között – közölte a regionális mentőszolgálat vezetője a helyszínen az MTI-vel. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/807865" target="_blank"><strong>• Az ütközéskor gyakorlatilag mindenki a levegőben repült + Videó</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/794647" target="_blank"><strong>• Újabb tragikus buszbaleset, két halott</strong></a>

MNO
2011. 09. 20. 17:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 28 ember közül kilencen súlyos sérüléseket szenvedtek, de senki sincs életveszélyben – mondta Pápai György. A Mikepércshez közeli balesetben egy román rendszámú kamion pótkocsija csapódott a vele szemből érkező, Debrecen irányába haladó, helyközi busznak. A buszba ezt követően egy teherautó és egy személyautó is belecsapódott – tudta meg az MTI tudósítója.

Kovács Ferenc Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi igazgató a helyszínen elmondta: a legsúlyosabb sérült a busz sofőrje volt, akit ki kellett vágni a járműből. A buszvezetőt súlyos fej- és lábsérülésekkel szállították kórházba, de nincs életveszélyben – mondta Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy kórház szóvivője az MTI érdeklődésére. A kórházba összesen 23 sérültet szállítottak, közülük várhatóan 4-5 embert kell benntartani. A sérültek zöme fiatal, az egyik súlyos sérült például egy iskolás lány – ismertette.

Az ütközés erejére jellemző, hogy a busz sofőrfülkéje szinte teljesen megsemmisült. A jármű belsejében a padlózaton, az üléseken, de még a kapaszkodó korlátokon is láthatóak voltak a vérnyomok, ahogyan a sérültek kiszabadításában segédkezők ruháján is. Az ásványvizes palackokat szállító, román rendszámú kamion a busszal együtt félig az út menti árokba sodródott. A buszba hátulról belecsapódott teherautónak teljesen összeroncsolódott a sofőrfülkéje, de vezetője ki tudott szállni a járműből.



(Fotó: MTI)

„A délután fél ötkor bekövetkezett balesetet az idézte elő – tájékoztatott Juhászné Kiss Katalin rendőrségi szóvivő –, hogy a Mikepércs irányába haladó, román rendszámú, pótkocsis szerelvény forgalmi okból váratlanul fékezett, s áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a Debrecenbe tartó, szabályosan közlekedő, menetrend szerinti autóbusszal. A buszba belerohant a mögötte haladó tehergépkocsi, míg ez utóbbi hátuljának személyautó ütközött.”

Az egyik közelben lakó szemtanú az MTI-nek elmondta: amint meghallották a csattanást azonnal kinyitották kertjük kapuit, hogy a sérülteket legyen hol ellátni. Mint mondta, a vérző utasok között több tizenéves diák is volt. A 47-es számú főutat Mikepércs és Debrecen között teljes szélességében lezárták. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés idejére – várhatóan órákra – a forgalmat Hosszúpályi irányába terelik.

(MTI, haon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.