Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

Súlyos harcok a fővárosban

Heves harcok kezdődtek a jemeni fővárosban csütörtökön a hadsereg egymással szembefordult alakulatai között.

MNO
2011. 09. 29. 11:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ágyúzással kísért harcok szemtanúk szerint déltájban két helyszínre összpontosultak, egyrészt a hadsereg elit egységeként szolgáló Köztársasági Gárda egyik laktanyájára – amely Ali Abdalláh Száleh elnök idősebbik fiának, Ahmednek a parancsnoksága alatt áll –, másrészt az ellenzék oldalára átállt Ali Mohszen al-Ahmár tábornok első páncélos hadosztályának helyőrségére.

A hajnalban kezdődött összecsapás, amelynek szemtanúk szerint halálos áldozata és tucatnyi sebesültje is van már, félresöpörte azt a tűzszünetet, amely azután köttetett, hogy a múlt héten súlyos erőszakcselekményekbe torkolltak az elnök eltávolítását követelő tüntetések.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.