Szabadság, szerelem Chicagóban

A chicagói Facets Cinematheque moziban péntektől vetítik Goda Krisztina 1956-os filmjét, a Szabadság, szerelem című történelmi drámát – tudatta a Magyar Filmunió hétfőn.

MNO
2011. 09. 05. 15:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forradalmi eseményeket, a melbourne-i olimpia szovjet–magyar vízilabdameccset és egy szerelmi történetet feldolgozó alkotás 2006-ban a legnézettebb magyar film volt, amiért elnyerte a Mozisok Országos Szövetségének a díját. A mozgóképet a Bunyik Entertainment forgalmazza.

A Szabadság, szerelem producere Andy G. Vajna volt, a forgatókönyvet Joe Eszterhas, Gárdos Éva, Bereményi Géza és Divinyi Réka jegyezte. A főszerepekben Dobó Kata, Fenyő Iván és Csányi Sándor látható. A filmet a nemzetközi szakma a berlini filmfesztiválon láthatta először 2007-ben. A chicagói Facets Cinematheque a közelgő mozibemutató kapcsán Peter Bradshow-t, a The Guardian neves filmkritikusát idézi, aki a Szabadság, szerelem című film „érzelemgazdagságát”, valamint „tiszta, merész erejét” emelte ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.