Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Szabó Anna: Fűnyíróelv helyett

MNO
2011. 09. 29. 7:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amíg a svájci frankba menekített vagyonok irreálisan erős árfolyamot tartanak fenn, addig évente több száz milliárd forinttal több pénzt von ki a magyar gazdaságból a devizahitelek törlesztése. Az Európai Bíróság áfa-visszatérítésről szóló ítélete most jelent 260 milliárdos pluszkiadást, eközben drágulnak a kamatkiadások, pótolni kell a jegybank százmilliárdos veszteségét, és el kell kezdeni törleszteni a valutaalap hitelét. Az óriási lyukak befoltozását célzó adóemelések ugyanakkor jelentős kockázatokkal járnak. Meg kell találni azt a szűk sávot, ahol még nem mennek át a jövedelmek a feketegazdaságba, és még hajlandó a lakosság befizetni a drágább közterheket.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. szeptember 29.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.