„Szar Magyarország”, hirdette a transzparens

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nem tervez válaszlépést a moldovai szurkolók Magyarországot sértő transzparensei miatt, amelyeket a két csapat keddi Európa-bajnoki selejtezőjén feszítettek ki.

MNO
2011. 09. 07. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az erőszak erőszakot szül, a gyűlölet pedig gyűlöletet. Az MLSZ épp ezért nem tervez semmilyen lépést a moldovaiak ellen, ez az európai szövetség dolga – mondta Borbély Zoltán, az MLSZ sajtó- és jogi irodájának vezetője a MTI érdeklődésére szerdán. – A büntetés nyilvánvalóan nem marad el, hiszen petárdák repültek a pályára, és egy szurkoló is befutott a játéktérre.”

Arra kérdésre, hogy az UEFA ellenőre tudja-e, mit írtak ki a hazai szurkolók, a sportvezető úgy válaszolt, biztosan tudja, mert Samu István, az MLSZ biztonsági bizottságának elnöke jelezte ezt neki. Hozzátette, az általa kapott információk szerint a „Szar Magyarország” és „Gyűlölünk titeket” feliratokat nem moldovaiak feszítették ki, hanem Steaua-drukkerek, ezt alátámasztja az is, hogy a feliratok felett nem moldovai, hanem román zászló volt látható.

Borbély kiemelte, ezúttal a kiemelt biztonsági kockázat miatt Samu is tagja volt a magyar delegációnak, s a nagyjából 110 fős magyar tábor mindenben betartotta az ő kéréseit, így egyetlen vendégdrukkert sem kellett előállítaniuk a meccset biztosító 700 fős rendőri erőknek, ellenben hazai oldalról információi szerint hat embert vettek őrizetbe.

A magyarok által 2-0-ra megnyert meccsen a hazai szurkolók előbb egy „Szar Magyarország” feliratú transzparenst emeltek fel. A második játékrészben egy pályára repülő pirotechnikai eszköz miatt a bíró félbeszakította a meccset, miközben a hazai drukkerek „Gyűlölünk titeket” feliratot feszítettek ki. Néhány perccel a vége előtt pedig egy szurkoló a pályára rohant, őt leszerelték a biztonsági emberek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.