Százmillió eurós támogatást kell visszafizetniük

Svédországnak közel 100 millió euró mezőgazdasági támogatást kell visszafizetnie az Európai Unió kasszájába, mert jogtalanul jutottak támogatáshoz a gazdák.

MNO
2011. 09. 22. 15:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svéd mezőgazdasági termelők szövetségének vezetője szerint a gazdálkodók 2005–2007 között legelőkre kapott területalapú támogatásáról van szó. A problémát az okozta, hogy nem volt egyértelmű a meghatározása annak, mi minősül legelőnek. Ezt a svéd kormány másként értelmezte, mint Brüsszel, ezért a svéd gazdák jogtalanul vették igénybe a koronában számolva 870 milliós támogatást.

A visszafizetendő összeg jó részét az állam állja, de a gazdáknak is le kell tenniük mintegy 300 millió koronát az asztalra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.