Szerelemre éhes férfiak lepik el a bútoráruházat

Mind tovább éleződik az ellentét a sanghaji IKEA és az áruházat találkahelyként használó középkorú kínaiak közt. A svéd bútoróriás nem tud mit tenni, a vezetőség egyre türelmetlenebb.

MNO
2011. 09. 24. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő módon nem szívesen látja egyik sanghaji áruházában rendszeresen visszatérő középkorú látogatóinak egy csoportját az egyébként vendégközpontúságáról híres IKEA. A város központjában lévő áruházat, pontosabban annak kávézóját ugyanis minden héten kedden és csütörtökön 45 és 65 év közötti, egyedülálló helyiek töltik meg, akik az IKEA Family-klubtagsággal járó ingyen kávé és otthonról hozott ebéd mellett próbálnak maguknak társat találni. A nem hivatalos társkeresés ebédidőben, dél körül kezdődik, fél háromra gyakran már 600-700 fő tolong az asztalok közt. A főképp szerelemre éhes társaság az ülőhelyek több mint 80 százalékát foglalja el, s a hétvégi csúcshoz képest is háromszoros kávémennyiséget fogyaszt, emellett gyakran túl hangosan beszélnek sőt esetenként vitatkoznak is, ami a többi látogatót zavarja. Az áruház étteremrésze mintegy 20 százalékos bevételkiesést kénytelen ezeken a napokon elkönyvelni miattuk – panaszolja Jin Li-fang (Yin Lifang), az üzlet PR-menedzsere. A középkorúakból álló csoport ugyanakkor azzal védekezik, klubtagokként korlátlan mennyiségű ingyen kávé jár nekik, s jogukban áll azt házon belül, beszélgetve elfogyasztani.

A svéd bútoróriás igyekszik a helyzetet kulturáltan megoldani. A párkeresőklubot az elmúlt hónap során szalagokkal különítették el a kávézó többi részétől, keddenként és csütörtökönként emellett a meglévő két biztonsági őr mellett további hat másikat felbérelve próbálják a rendet garantálni. Az áruház írásos figyelmeztetést is kifüggesztett a bejárati ajtókra, melyben arra kéri a csoport tagjait, párkeresésre ne az IKEA forrásait használják. A vezetőség most a találkozók szervezőit igyekszik felkutatni, a középkorú egyedülállók összejöveteleit ugyanis a feltételezések szerint egy kisebb csoport koordinálja. Semmi mást nem tudunk tenni – monjda Jin. Az ügy újabb fordulatait kíváncsian várja a hetek óta az esetről cikkező média, és maguk az érintettek is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.