Szerető Szabolcs: Szakítás

MNO
2011. 09. 23. 6:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erős, hiteles, kormányképes ellenzéki alternatíva megjelenésétől, ha lehet, még távolabb visz az MSZP belső hatalmi harcának látványos kiújulása. Az az érzésem, hogy a mostani konfliktussal a szocialisták átlépték azt a határt, ami után már nem lehetséges a bomlasztó viták szőnyeg alá söprése sem valamilyen látszatkiegyezéssel, esetleg egy indulatkieresztő, majd egységet mímelő kongresszussal. Nem, a bukott, ám fékezhetetlen ambíciójú miniszterelnöknek és híveinek már nem megfelelő keret a politizáláshoz az MSZP és annak parlamenti frakciója. Akárhány progresszív kiáltványt, alapvetést olvasunk is e társaságtól, ne higgyük, hogy itt valamiféle eszmék, ideológiák csatájáról van szó. A pőre valóság annyi, hogy Gyurcsány Ferencék belátták, nem tudják elfoglalni az MSZP-t – amelyet már a legnagyobb ellenzéki párt megjelöléssel sem illethetünk, hiszen a felmérések szerint a Jobbik beérte –, ezért elővették a másik forgatókönyvet, a szakításét.

A teljes cikket itt olvashatják.

(Magyar Nemzet, 2011. szeptember 23.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.