Szigorított ellenőrzés a fővárosban

A teherautók behajtási hozzájárulásának ellenőrzésére három hónapos szigorított ellenőrzési kampányt szervez a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Parking Kft. a fővárosban.

MNO
2011. 09. 29. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két társaság közös csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a díjköteles zónában közlekedő teherautók egyötöde sem váltja ki a szükséges behajtási hozzájárulást. Mint írták, ezzel nem csupán a nem fizetők által okozott környezeti károk költségei hárulnak a fővárosra, hanem a szabálytisztelő piaci szereplők is versenyhátrányba kerülnek.

A BKK és a Parking Kft. a jogkövető magatartás kikényszerítésével indokolta a szigorított ellenőrzési kampányt, amely december 16-ig tart. Ebben részt vesz a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, valamint a fővárosi és a kerületi közterület-felügyeletek is. A kampányban minden rendelkezésre álló eszközt bevetnek, így a kamerás és a személyes ellenőrzést is – olvasható a közleményben.

Az akció a legfontosabb budapesti teherforgalmi útvonalakat érinti, egyszerre több helyen is lehet ellenőrzés. A szabálytalan járművek üzembentartóit 150 ezer forintig terjedő bírsággal büntethetik, a gépkocsivezetők pedig három büntetőpontot kapnak.

A közlemény kitért arra is, hogy a Parking Kft. igyekszik megkímélni a fuvarozókat a felesleges adminisztrációtól, így 2012. január 1-jétől a behajtási hozzájárulást online lehet igényelni, és elektronikusan adják ki a dokumentumot is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.