Tartja magát a forint

Alig változott a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest szerda reggelre a nemzetközi bankközi piacon kedd estéhez képest: az eurót továbbra is 277, a svájci frankot 230 forint körül jegyezték.

MNO
2011. 09. 07. 6:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az euró kora reggel árnyalatnyit erősödött a forinthoz viszonyítva: 277,50 forinton állt, a kedd esti 277,33 forintot követően. Tavaly év végi referenciaértékéhez képest az euró most 0,15 százalékkal gyengébb.

A svájci frank szerda reggel 229,58 forintnál járt, kedd este 230,45 forinton jegyezték. Azt követően, hogy a svájci nemzeti bank árfolyamkorlátot jelentett be a frank/euró árfolyamra, a frank a 230 forintos szintre csökkent, és azon stabilizálódni is látszik. A svájci valuta hétfő este még 251 forintnál járt, és kedden kora reggel is ezen a szinten volt az árfolyam.

A dollárhoz képest a legtöbb felzárkózópiaci valuta gyengült szerdára, a forint azonban abból profitált, hogy a befektetők úgy vélik: a nagyarányú svájcifrankadóssággal küzdő magyarokat különösképpen segítheti a gyengébb svájci frank. A forintot szerda reggel 197,63 dolláron jegyezték a kedd esti 197,69 forintot követően.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.