„Tévémegszállás” Görögországban

Görög diákok egy csoportja megzavarta vasárnap este a görög közszolgálati tévé adását – közölte a kormány szóvivője.

MNO
2011. 09. 26. 6:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eliasz Mosszialosz azt mondta, hogy a diákok „megszállták” a NET televíziót, és a hatóságok foglalkoznak az üggyel. Részleteket nem árult el az esetről. A rendőrség közlése szerint mintegy ötven diák hatolt be a NET közszolgálati tévé athéni székházába, mert ismertetni kívánták a tévénézőkkel, hogy ellenzik az egyetemi reformot, amely miatt több karon ülősztrájkot folytatnak a diákok.

A tévé vezetői a kérést elutasították, erre a diákok egy transzparenst hajtogattak ki, amelyen a tévénézők „Hagyják abba a tévénézést, és vonuljanak az utcákra” feliratot olvashatták. A NET azonnal megszakította adását, és reklámokat kezdett sugározni. Később Hrisztosz Panagopulosz tévéelnök jelent meg a képernyőn, és „tévémegszállásnak” nevezte a diákok akcióját.

Hasonló incidens történt az állami televízióban 2008 decemberében is, amikor fiatalok megszakították a tévé esti programját. Akkoriban zajlottak Görögországban a tüntetések amiatt, hogy egy rendőr lelőtt egy 15 éves fiút.

Vasárnap este az athéni rendőrség a parlament épületénél könnygázt vetett be a kormány gazdaságpolitikáját ellenző tüntetők ellen, hogy megakadályozza egy út lezárását. A közeli Syntagma téren eközben mintegy kétezren tüntettek a kormány megszorításai ellen. A tiltakozók üvegpalackokkal dobálták meg a rendőröket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.