Tiltakoznak a vasasok az intézkedések ellen, folytatják az akciót

A Vasas Szakszervezeti Szövetség (VSZSZ) tiltakozik a kormány munka világát érintő, a munkavállalókat sújtó intézkedései ellen, ezért folytatja nyáron kezdett aláírásgyűjtő akcióját – mondta a szövetség alelnöke, Spieglné Balogh Lívia kedden a VSZSZ júliusban indult aláírásgyűjtő akciójának budapesti helyszínén. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/808080" target="_blank"><strong>• Nem változik a munkavállalók éves rendes szabadsága</strong></a>

MNO
2011. 09. 06. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyben bejelentette, hogy a július 6-án indított országos aláírásgyűjtő akciójuk keretében eddig több mint 43 000 aláírás gyűlt össze. Hangsúlyozta: „Mertünk nagyot álmodni, de most ideje felébredni” mottójú akciójukat a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és annak tagszervezetei is támogatják.

Spieglné Balogh Lívia elmondta: az aláírásokat később továbbítják a kormánynak, de a szakszervezet részt vesz a négy másik konföderáció által szeptember 12-re a Parlament elé tervezett demonstráción is. Hozzáfűzte: megyei tagszervezeteik minden megyében konzultációt kezdeményeztek az országgyűlési képviselőkkel a készülő új Munka törvénykönyvéről, de a munkáltatókkal is szeretnének egyeztetni a tervezett változásokról.

A VSZSZ tiltakozik többek között a szociális párbeszéd intézményének „eltiprása”, az álláskeresési járadék folyósítási idejének 90 napra történő csökkentése, valamint a közmunka „megalázó” bérezése, és annak 8-ról 4 órára történő csökkentése ellen. A vasasok emellett nem értenek egyet a próbaidő 3-ról 6 hónapra történő emelésével, és azzal sem, hogy 2012-ben is lehetőség legyen 44 órás munkahétben dolgozni.

A Vasas Szakszervezeti Szövetségnek az ország mintegy 250 gazdasági társaságánál – a járműipar, a gépipar, a kohászat-öntészet, az elektronikai ipar területén – csaknem 30 000 tagja van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.