Tizenegy napjuk van törleszteni

Az NB I-es labdarúgócsapatot működtető Vasas Futball Kft. szerdán közleményben tudatta, hogy a jövő hét végén mindenképpen az Illovszky Stadionban csap össze egymással a Vasas-Híd és az Újpest.

MNO
2011. 09. 21. 15:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Értesültünk azokról a híresztelésekről, miszerint a soron következő, Újpest FC elleni hazai mérkőzésünk talán nem a Fáy utcában kerül megrendezésre. Ezúton szeretnénk minden szurkolót biztosítani arról, hogy ez nem fordulhat elő, így a piros-kékek és a lilák biztosan az Illovszky Stadionban, Angyalföldön fognak összecsapni! – olvasható az Fcvasas.com oldalon. – Nem kívánunk viszont állást foglalni a Vasas Futball Kft. állítólagos tartozásáról a Vasas SC felé, ami érinti a kft. év eleji megvételét megelőző ügyvezetést is. A labdarúgó-szakosztály új ügyvezetője, Füzesi Zsolt nemrég lépett hivatalba, az átadás-átvétel jelenleg is tart, egyet azonban ígérhetünk: kérdés nem marad tisztázatlanul.”

Az elmúlt napokban olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a Vasas SC és az NB I-es labdarúgócsapatot működtető kft., valamint annak többségi tulajdonosa, a Híd Zrt. között fennálló anyagi vita miatt veszélybe került a jövő szombati, Vasas–Újpest mérkőzés megrendezése az Illovszky Stadionban. Markovits László klubelnök kedden sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az erre vonatkozó értesüléseket, a Népszabadság azonban szerdán azt írta: a Vasas SC elnöksége határidős felszólítást küldött a futball kft.-ben 99 százalékos tulajdonos Híd Akvizíciós Zrt.-nek, hogy rendezze nagyjából 15 millió forintos tartozását. Az újság szerint amennyiben ez október 2-ig – azaz az Újpest elleni bajnoki mérkőzésig – nem történik meg, akkor a kft.-ben 1 százalékot birtokló klub az eredeti megállapodást szerződésszegés miatt érvénytelennek tekinti, és abban az esetben a 99 százalékos tulajdonrész „visszaszáll” a sportklubra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.