Tizenegyen haltak bele a telefonálásba

Meg kellene tiltani a teherautó-sofőröknek, hogy vészhelyzeten kívül használhassanak mobiltelefont vezetés közben – javasolják az Egyesült Államok közlekedésbiztonsági szakemberei.

MNO
2011. 09. 14. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felvetésük egy baleset vizsgálatának következménye: az elemzés szerint nagyban okolható telefonálás a 11 ember életét kioltó karambolért. A baleset még tavaly történt, egy teherautó ütközött kisbusszal, az előbbi vezetője volt a hibás, és mint kiderült a karambolt megelőző 24 órában 69-szer használta mobilját hívásra vagy üzenetküldésre, és a baleset pillanatában is éppen telefonált a férfi, aki maga is életét vesztette.

„A figyelmetlen vezetés egyre gyakoribb és növeli a veszélyt a mindennapos közlekedésben, de ha egy száguldó 40 tonnás jármű vezetője figyelmetlen, az különösen halálos lehet” – mondta Deborah Hersman, a testület elnöke.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.