Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Tizenöt rövidfilm verseng

Tizenöt rövidfilm verseng az Európai Filmdíjért, amelyet december 3-án osztanak ki Berlinben.

MNO
2011. 09. 28. 10:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Filmakadémia honlapján tette közzé a rövidfilmes kategória idei jelöltjeit. Az alkotásokat európai rövidfilmes fesztiválok független zsűrijei választották ki a seregszemléken versenyben lévő filmek közül.

A mezőnybe három svéd produkció (a Sma barn, stora ord; a Handelse vid bank és az Aterfödelsen), két német (a Jessi és a román koprodukcióval készült Apele Tac), két olasz (a Terry Gilliam rendezte The Wholly Family és a holland koprodukcióval készült I lupi), két lengyel (a Paparazzi és az Opowiesci z chlodni), valamint a dán Berik, a román Derby, a spanyol La Gran Carrera, a belga Dimanches, az izraeli Tse és az osztrák Hypercrisis című film jutott be.

A jelöltek között rövid játék- és dokumentumfilmes munkák is szerepelnek. A kategóriánkénti jelöléseket november elején jelentik be a sevillai filmfesztiválon. A Filmakadémia díjairól a testület 2500 fős tagsága szavazással dönt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.