Tízéves kisfiú gyújtotta fel magát + Videó

Felgyújtotta magát egy tízéves fiú hétfőn a Tolna megyei Csibrákon, testfelületének több mint 50 százaléka megégett. Súlyos, életveszélyes sérülésekkel az egyik budapesti kórházban ápolják. A gyereket aznap délelőtt az iskolában többször is megverték. A rendőrség vizsgálatot indított, többek között azt szeretnék kideríteni, van-e összefüggés a verés és a tűzeset között.

MNO
2011. 09. 08. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tízéves kisfiút hétfőn kétszer az iskolában verte meg egy nála három évvel idősebb társa. „Az egyik tanítványunk fejbe verte a gyereket óra alatt, később pedig a szünetben mellkason rúgta. Orvoshoz kellett vinnem, mert nyomok voltak a mellkasán, de a doktornő megerősített abban, hogy nincsen komoly sérülése, csak zúzódása. A gyermeken utána nem látszott, hogy problémái lennének” – számolt be Rab Hajnalka tanár. Attila a tanítás után hazament a Dombóvártól 20 kilométerre lévő falujukba. Majd – eddig tisztázatlan körülmények között – magához vett egy üveg benzint, valamint egy öngyújtót, és az udvar végében lévő erdőben felgyújtotta magát.

Hilcz Jánosné, a fiú édesanyja elmondta: „Szokás szerint kiengedtem a gyereket játszani, miután átöltözött, mert minden délután kijön játszani az udvarra. Rá tíz percre a gyerek összeégve jött le a fölső kertből azzal, hogy anya, égek, összeégettem magam. Ijedtemben egy vödör vízzel leborítottam a gyereket és beraktam egy kád hideg vízbe, mert egyszerűen nem tudtam mit csinálni. Mentőt hívtunk, kijöttek, elkezdtük ellátni, azt mondták, nagyon súlyos az állapota”.

A gyereket mentőhelikopterrel egy budapesti kórház intenzív osztályára szállították. Testfelületének több mint 50 százaléka megégett. Eddig kétszer műtötték, nem kizárt, hogy végtagjai közül többet amputálni kell. Az ügyben a rendőrség vizsgálatot indított. Kitanics Zsuzsa, a Dombóvári Rendőrkapitányság sajtóreferense azt mondta: a fiú feltehetőleg valami éghető anyaggal játszott a ház udvarán, ami benzin lehetett. „Ezt meggyújtotta, miután ez belobbant, akkor a ruházatára és testére került, így keletkeztek ezek a súlyos égési sérülések.”

Az édesanya egyedül neveli három gyermekét a családi pótlékból és a legkisebb gyermek után még járó anyasági segélyből. Attila gyógykezelése várhatóan hónapokig eltart, műtétek sorozata vár rá. Az iskola pedagógusai és a családsegítő szolgálat ezért gyűjtést indított. Annyi pénzt szeretnének összeszedni, hogy az édesanya legalább hetente egyszer meg tudja látogatni Budapesten a fiát.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.