Több halott, száz sérült a reggeli csúcsforgalomban + Képek

Legkevesebb hatan meghaltak és százan megsérültek, többen közülük súlyosan egy autóbusz és két vonat balesetében kedden Buenos Airesben egy kereszteződésben – közölte a rendőrség.

MNO
2011. 09. 13. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatásuk szerint 162 embert sérült meg a Flores pályaudvar melletti balesetben, közülük sokan súlyosan és a környékbeli kórházakban kezelik őket. Az argentin közlekedési hatóság szerint a buszvezető is meghalt a balesetben. A sérültek között gyermekek is vannak, számos szülő ugyanis tömegközlekedési eszközökön viszi gyermekét az iskolába.



A balesetet az okozta, hogy a busz egy közelgő vonat előtt megpróbált átjutni a síneken, ám a szerelvény elgázolta, s rátolta a pályaudvar peronjára. A vonat ezt követően kisiklott, majd a szerelvénynek nekiütközött egy másik vonat. A mentőalakulatok kétórás munkával kiszabadítottak a roncsok közül két embert, akiknek beszorult a lába.



A közlekedési hatóság szóvivője elmondta, hogy a busz útját elzárni hivatott közlekedési sorompók a jelek szerint jól működtek. Szemtanúk viszont arról számoltak be újságíróknak, hogy az egyik sorompó csak részben ereszkedett le, elegendő helyet hagyva arra, hogy a busz átférjen alatta, s a figyelmeztető hangjelzés ellenére megpróbáljon átjutni a síneken a vonat előtt.





(Képek: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.