Több mint 30 ezer áldozata lehet a líbiai polgárháborúnak

Legkevesebb harmincezren meghaltak és ötvenezren megsebesültek a hat hónapja tartó líbiai polgárháborúban – közölte csütörtökön az egészségügyi tárca megbízott vezetője. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/808453" target="_blank">• Kadhafi tagadja, hogy elmenekült volna Líbiából Nigerbe</a></strong>

MNO
2011. 09. 08. 9:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nádzsi Barakát elmondta: a korábbi durva becslésektől eltérően a most közölt számok kórházaktól, helyi illetékesektől és korábbi lázadóparancsnokoktól kapott jelentéseken alapulnak. Végleges adatok csak hetek múlva várhatók, de a miniszter attól tart, hogy azok még a most közzétett számokat is felülmúlják majd.

Négyezer embert továbbra is eltűntként tartanak számon; ezek vagy meghaltak, vagy Moamer Kadhafi hívei tartják őket fogságban a bukott diktátorhoz hű városokban, köztük Szirtben, Kadhafi szülővárosában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.