Több mint ezer ház vált a tűz martalékává + Képek

Több mint ezer lakóház égett le a szárazság sújtotta Texasban az elmúlt héten, legalább 57 futótűz következtében; legtöbbjük abban a tűzvészben pusztult el, amely a texasi főváros, Austin közelében alakult ki, s amelyet továbbra sem sikerült ellenőrzés alá vonni.

MNO
2011. 09. 06. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rick Perry texasi kormányzó egy keddi sajtótájékoztatón elmondta, a futótüzek miatt több mint 40 ezer hektárnyi terület égett le. Az Austintól 40 kilométerre található Bastrop Countyban 600 házat emésztettek el a lángok. Ez volt a legpusztítóbb tűzvész idén Texasban – közölte az állam katasztrófaelhárításának vezetője. Texasban egyébként tavaly november óta példátlan nagyságú, 1,4 millió hektárnyi terület vált a lángok martalékává.



A hatezres lélekszámú Bastrop Countyból 5000 embert kellett kitelepíteni a tűzvész elől. A tűzoltók munkáját eddig jelentősen nehezítette az erős, trópusi jellegű szél, amely kedden alábbhagyott. A korábbinál kedvezőbb körülmények dacára a texasi erdészeti szolgálat szóvivője hangsúlyozta, hogy ez egy „kemény, kemény tűz”, amelynek oltását a dombos terep is nehezíti.





(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.