Több mint százezer ember hallgatta a pápát + Képek

Több mint százezer ember előtt mutatott be szentmisét németországi látogatásának utolsó napján, vasárnap délelőtt Freiburgban XVI. Benedek pápa.

MNO
2011. 09. 25. 10:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négynapos pápai vizit utolsó nagyszabású nyilvános eseményét jelentő szentmisére az önálló érsekségnek számító baden-württembergi város repülőterén került sor, és arra szerte az országból, sőt a szomszédos Franciaországból és Svájcból is érkeztek hívők.



A katolikus egyházfő a hit szerepét hangsúlyozta a világot sújtó bajok elleni harcban. Utalt arra, hogy Isten szabadsággal ruházta fel az embereket, de figyelmeztetett a szabadság felelősségére.



XVI. Benedek pápa közvetve a katolikus egyház megújulása mellett emelt szót, de hozzáfűzte, hogy ez a megújulás csakis a hit erősítése által történhet.



Fotók: Reuters

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.