Több postán is próbálkozott a férfi

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki tavaly októberben két budapesti postát és két pénzváltót is megpróbált fegyverrel kirabolni – jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztályának vezetője keddi sajtótájékoztatóján a fővárosban.

MNO
2011. 09. 20. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyerges Béla alezredes közölte: a 39 éves, büntetlen előéletű férfi megélhetésének fedezése céljából rabolt. Először egy XIII. kerületi postát támadott meg, ahonnan néhány tízezer forintot zsákmányolt, majd néhány nap múlva sikertelenül próbálkozott egy III. kerületi postán és két belvárosi pénzváltóban.

A kudarcok után a férfi úgy döntött, felhagy a cselekedetekkel – tette hozzá a rablási osztály vezetője. A férfi a múlt héten lett gyanús a nyomozóknak, akik olyan embereket kerestek, akik ellen fegyverrel kapcsolatban indult eljárás. A férfi ellen egy flóbertpisztoly tartása miatt indult szabálysértési eljárás korábban. A hétfőn tartott házkutatáskor megtalálták a támadáshoz használt fegyvert és a férfi által viselt ruhákat. A gyanúsított beismerő vallomást tett. A rendőrség kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását.

A BRFK főosztályvezetője elmondta, hogy a tavalyi és tavalyelőtti adatokhoz képest 30 százalékkal csökkent a rablások száma, illetve javult az ügyek felderítési mutatója. Megjegyezte, elfogtak minden olyan embert és felderítettek minden olyan ügyet, amely a főváros területén elkövetett sorozatrablással kapcsolatos.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.