Több százezer embert látnak el

A fonyódi szakrendelő példa arra, hogy kell összefogással egészségügyi ellátást biztosítani – mondta Repa Imre, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója a 400 millió forintos beruházás átadóünnepségén pénteken.

MNO
2011. 09. 23. 18:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fonyódi és lengyeltóti kistérséget ellátó fonyódi járóbeteg-szakellátó központot uniós támogatással fejlesztették, a beruházáshoz a helyi önkormányzat tulajdonában lévő, az intézményt üzemeltető Egészségügyi Nonprofit Kht., illetve a város 20 millió forintos önerővel járult hozzá. Megújult és bővült a szakrendelő 35 éves épülete, felújították és bővítették az intézmény orvosi műszerparkját, informatikai infrastruktúráját is.

Repa Imre hangsúlyozta, nemcsak a térség 40 ezres lakosságát, hanem nyaranta több százezer embert kell ellátnia a fonyódi egészségügyi intézménynek. A főigazgató szerint ilyen magas szintű szakellátást és folyamatos ügyeletet biztosító szakrendelőből legalább négyre lenne szükség a Balaton déli partján.

Metz József, a fonyódi szakrendelő igazgatója, sebész főorvosa emlékeztetett arra, hogy Fonyódon évente mintegy százezer orvos–beteg találkozót bonyolítanak le a rendelőben, a fogadott betegek 97 százalékának végleges ellátást tudnak biztosítani, helyben elvégezve minden szükséges vizsgálatot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.