Több tízezer nő tombolt a lelátón

Majdnem 41 ezer nő és gyermek nézhette meg kedden a helyszínen a Fenerbahce–Manisaspor török bajnoki labdarúgó-mérkőzést, pedig a találkozót eredetileg zárt kapuk mögött rendezték volna. <div id="_mcePaste" class="mcePaste" style="position: absolute; width: 1px; height: 1px; overflow: hidden; top: 0px; left: -10000px;"></div>

MNO
2011. 09. 21. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török szövetség úgy döntött korábban, hogy azokat a meccseket, ahonnan kitiltják a nézőket, a nők és a 12 éven aluli gyerekek ingyen nézhetik meg. Az ilyen meccseken női rendfenntartók dolgoznak. A határozat a nézőtéri erőszak visszaszorítása érdekében született. „Örökké emlékezni fogok erre a mérkőzésre. Nem mindennap lát az ember ennyi nőt és gyereket a lelátón” – jegyezte meg az 1-1-re végződött összecsapás után Alex de Sousa, a Fanarbahce csapatkapitánya.

Csatlakozott hozzá Omer Aysan, a rivális csapat középpályása: „Jókedv és remek hangulat volt” – tette hozzá. A Fenerbahcét azért büntették eredetileg két zártkapus mérkőzésre, mert júliusban a Sahtar Donyeck elleni barátságos mérkőzésen szurkolói beözönlöttek a pályára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.