Több vállalkozás, több bevétel, kevesebb társasági adó

Tavaly 20 ezerrel nőtt a vállalkozások száma, ám 62 milliárd forinttal kevesebb társasági adó folyt be tőlük, ami a szabályozás évközi változásával, valamint a gazdasági visszaeséssel magyarázható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint.

MNO
2011. 09. 13. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Árpád, a NAV elnökhelyettese kedden, Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: az 500 millió forint pozitív adóalapig alkalmazható kedvezményes 10 százalékos adókulcs miatt a második fél évre számított adó 51,2 milliárd forinttal volt kevesebb a kkv-körben, mint az első fél évre vonatkozó jogszabályok alapján megállapított összeg.

A vállalkozások nettó árbevétele tavaly 66,036 milliárd forintot tett ki, 3,9 százalékkal nőtt az előző évhez képest, ezen belül az exportárbevétel 22,7 százalékkal bővült, és részaránya 22,4-ről 26,6 százalékra emelkedett. Az előző évhez képest leginkább a nagyvállalatok tudták növelni árbevételüket, a többieké kisebb mértékben csökkent vagy szinten maradt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.