Többen is életüket vesztették a sortüzekben

Az utóbbi hónapok egyik legnagyobb tüntetése zajlott vasárnap Jemen fővárosában a hatalmába kapaszkodó elnök ellen, és a biztonsági erők sortüzeiben a különböző források szerint 12-15-en életüket vesztették.

MNO
2011. 09. 18. 18:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányerők könnygázt és vízágyúkat is bevetettek a Szanaa központjában lévő „Változások terén”, és a tüntetőket tették felelőssé az erőszakért, mert a védelmi minisztérium szerint felgyújtottak egy rendőrautót. Kórházi források a sebesültek számát félezerre tették.

A téren február óta fiatalok táboroznak azt követelve, hogy Ali Abdalláh Száleh elnök 33 év után távozzék végre a hatalomból. Száleh külföldön lábadozik egy június eleji merénylet óta, és az alelnökére bízta a tárgyalásokat az ellenzékkel, amely azonban időhúzásnak minősítette a lépést, és azt követeli, hogy az egész jelenlegi vezetés mondjon le.

Jemenben a reformokat követelő mozgalmat a törzsek hatalmi harca és a zavarosban halászó nemzetközi terrorszervezet, az al-Kaida térnyerése is bonyolítja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.