Többnyire a nők mondják ki az utolsó szót

Legtöbbször a nők nyújtják be a válási iratokat Németországban: az esetek több mint felében ők döntenek a házasság befejezéséről.

MNO
2011. 09. 13. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2010-ben benyújtott 187 ezer válókereset 52,9 százalékát nők kezdeményezték – közölte a német statisztikai hivatal kedden Wiesbadenben. Sok volt azoknak a válásoknak a száma is, amelyek közös megegyezéssel zajlottak le.

A statisztikák szerint minden ezer házasságból tizenegy válással végződik Németországban. „Ez az előző évhez képest szinte alig változott” – mondta Martin Conrad statisztikus. A házasságok jelenleg átlagosan több mint tizennégy évig tartanak. 1992-ben a párok kevésbé voltak elégedettek egymással, akkoriban a válások átlagosan 11 év 6 hónap után következtek be.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.