„Tönkretenné” a hivatalnokok életét a nyolcórás munkaidő

Nem tetszik a brüsszeli bürokratáknak, hogy hét és fél óra helyett a jövőben nyolc órát kell majd dolgozniuk, véleményük szerint ez „tönkretenné” családi életüket – állítja a brit Daily Mail bulvárlap.

MNO
2011. 09. 23. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió már huzamosabb ideje próbálkozik az új munkarend bevezetésével, melynek értelmében heti 37 helyett negyven órát dolgoznának a meglehetősen jól fizetett hivatalnokok. A szakszervezet a változtatások ellen van.

A hivatalos szakszervezet mintegy 55 ezer bürokratát képvisel, az érintettek azzal fenyegetőznek, hogy nyomásgyakorló akciókat fognak megvalósítani a régi munkarend megmaradása érdekében. Az euroszkepticizmusáról ismert Daily Mail rámutat, a változásokkal csaknem egymilliárd eurót takarítana meg évente az Európai Unió.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.