„Történelmiek” a mostani kihívások + Képek

A figyelmeztető jelek ellenére sincs jele recessziónak, Németország ismét az EU növekedési motorja – jelentette ki a német kancellár szerdán annak kapcsán, hogy az alkotmánybíróság elutasította a korábbi görög, valamint eurótámogatási mentőcsomagokkal kapcsolatban benyújtott alkotmányossági panaszt.

MNO
2011. 09. 07. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Merkel úgy vélte, hogy Németországnak 2011 nyarán „jól megy”, a koalíció az első két évben jó munkát végzett, fő választási ígéreteit tartani tudta: a munkanélküliek száma 3 millió alá csökkent, a német államháztartás hiánya az idén a GDP 1,5 százalékát érheti el, a 3 százalékos maastrichti küszöbérték felét.



Ugyanakkor elismerte, hogy a GDP 83 százalékát kitevő német államadósság még mindig messze felette van a 60 százalékban maximált maastrichti kritériumnak. A kancellár egyúttal hangsúlyozta, hogy „történelmiek” a mostani kihívások.







(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.