Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Törvénymódosítás miatt a jövőben sem változik a távhőszolgáltatás ára

Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár bejelentette, hogy a napokban elfogadott távhőtörvény-módosítás alapján elfogadott miniszteri díjrendelet szerint a lakossági felhasználóknak és a külön kezelt intézményeknek nyújtott távhőszolgáltatásban továbbra is a jelenlegi, 2011. március 31-i szinten befagyasztott árakat kell alkalmazni – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/813061" target="_blank"><strong>• Igazságosabbá és olcsóbbá válnak a távhődíjak</strong></a>

MNO
2011. 09. 29. 19:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztési tárca közleménye ismerteti: a Széll Kálmán-tervbe foglalt célokkal összhangban az érintett kör számára így továbbra sem változik a távhőszolgáltatás ára. A közlemény emlékeztet: a kormány alapvető célkitűzései közé tartozik, hogy a lakosság terheinek további növekedését megakadályozza a jelenlegi szétszabdalt, átláthatatlan, pazarló és a fogyasztókat indokolatlan költségekkel terhelő távhő-szolgáltatási rendszer gyökeres átalakításával.

A távhőszolgáltatás a jövőben az ország minden részén központilag meghatározott, egységes díjszerkezettel és árképzési elvekkel, de az indokolt költségeknek megfelelően, eltérő díjtételekkel és támogatásokkal működhet. Az állam erős szerepvállalása a fogyasztók érdekeinek hatékony megjelenítését teszi lehetővé – hangsúlyozza az NFM közleménye.

A Magyar Energia Hivatal mint szabályozó hatóság továbbra is figyelemmel kíséri a távhőtermelők tevékenységét annak érdekében, hogy biztosítsa a bevezetett hőoldali támogatás szabályszerű felhasználását – mondta a közlemény szerint Bencsik János.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.