Totális háborút indítanának az uzsorások ellen

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke szerint „totális háború megindítására van szükség” az uzsorások ellen, ezért személyes találkozót kezdeményezett a belügyminiszterrel a feladatok összehangolására.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/811925" target="_blank"><strong>• Kommandósok csaptak le a férfira</strong></a> <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/811495" target="_blank"><strong>• „Kiirtjuk a családot” – Számszeríj is volt az uzsorásoknál</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/811030" target="_blank"><strong>• Megkezdte munkáját az uzsorások elleni nyomozócsoport</strong></a>

MNO
2011. 09. 27. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az ORÖ elnöke keddi közleményében úgy fogalmazott: a múlt héten a közmunkákért is felelős Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult levélben, mert a roma érdekképviselet elnökségi tagjai arról értesültek, hogy az uzsorások már a közmunkaprogramokra is rátelepedtek, így gyakran nem a közmunkásnak javul az anyagi helyzete, hanem az uzsorásnak nő az anyagi forrása.

Ez a bűncselekményfajta súlyos károkat okoz a felzárkóztatási programokban, miközben az amúgy is mindennapi gondokkal küszködőket további nincstelenségbe taszítja, végső esetben bűnözésre kényszeríti – fűzte hozzá.

A roma vezető – üdvözölve a miniszterelnök és a rendvédelmi szervek uzsora-bűncselekmények elleni elszánt fellépését – tudatta: jelezte a belügyminiszternek, hogy a közmunkaprogramok nagyobb mértékű beindítása előtt meg kell fékezni e folyamatot, és az ORÖ megyei és helyi képviselői hálóján keresztül ugyancsak háborút indít az uzsorások ellen, egyben személyes találkozót kezdeményezett a tárcavezetővel a feladatok összehangolására.

„Meggyőződésünk, hogy a mélyszegénységben élőknek ki kell szabadulniuk az uzsora fogságából ahhoz, hogy elindulhassanak a társadalmi felzárkóztatás és integráció útján. Ehhez viszont totális háború megindítására van szükség az uzsorások ellen, amely háború az ORÖ csapataival lehet csak sikeres” – írta közleményében Farkas Flórián.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.