Tovább folytatódik a Zöld Pardon ügye

A Zöld Pardon (ZP) szórakozóhely közterület-használati kérelméről csütörtöki képviselő-testületi ülésén dönt a XI. kerületi önkormányzat – közölte az újbudai hivatal kommunikációs vezetője vasárnap az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 18. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milassin Levente elmondta, a ZP augusztus 1-jén nyújtotta be kérelmét az önkormányzathoz, eszerint további öt évre – 2016. október 31-ig – bérelnék a Petőfi híd budai hídfőjénél fekvő területet.

A kommunikációs vezető az ügy előzményeit felidézve emlékeztetett arra, hogy az önkormányzathoz évek óta folyamatosan érkeznek lakossági panaszok a Goldmann György téri szórakozóhelyekkel, köztük a ZP-vel kapcsolatban. Közölte, hogy a több száz, dokumentált bejelentést elsősorban a szórakozóhelyekhez vezető útvonal környékéről kapják, de érkeznek panaszok a városrész távolabbi pontjairól is. A környéken élők az éjszakai hangoskodás és az eldobált szemét miatt panaszkodnak – tette hozzá.

Milassin Levente hangsúlyozta azt is: az újbudai önkormányzat elismeri és nagyra értékeli mindazt, amit a ZP a fiatalok biztonságos szórakozása érdekében tett az elmúlt években, és egyetért azzal is, hogy hasonló szórakozóhelyeknek van létjogosultságuk. Mint fogalmazott, alapvetően tehát nem a ZP-vel van probléma, hanem a helyszínnel.

Közölte: ezért, ha a ZP üzemeltetői a kerületen belül javasolnak egy másik, a lakosság életét kevésbé zavaró helyszínt, akkor az önkormányzat készséggel áll a további egyeztetések elé, és minden tőle telhető segítséget megad az ezzel kapcsolatos ügyintézésnél is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.