Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Továbbra is vonzó területnek számít a régió

A kelet-közép-európai régió a magántőke-társaságok számára továbbra is vonzó terület – mondta Kai Köppen, a Riverside globális magántőke-társaság ügyvezető partnere, a cég kelet-közép-európai vezetője kedden a cég sajtóbeszélgetésén Budapesten.

MNO
2011. 09. 27. 20:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rámutatott: a Riverside az eddigieknél nagyobb hangsúlyt helyez a kelet-közép-európai régióra, a kockázatitőke-társaság vezetése szerint ugyanis a magántőke-befektetések számára folyamatosan javulnak a feltételek a régióban.

Kifejtette: a Riverside amerikai magántőke-társaság, amely 1988-ban jött létre, húsz éve van jelen Kelet-Közép-Európában, a jövőben még jobban erre a régióra akar összpontosítani. A magántőke-társaság a minimum 15-20 millió euró éves árbevételű cégekre fókuszálja tevékenységét.

A Riverside 2010-ben zárta le az Europe Fund IV alapját, amelynek 420 millió euró tőkéjét a következő években európai cégekbe, köztük kelet-közép-európai vállalkozásokba akarják fektetni.

Kai Köppen szerint a régió cégei működésüket, viselkedésüket tekintve egyre inkább hasonlítanak a nyugat-európai társaságokhoz. Kiemelte: a cseh, a lengyel, a magyar és a török cégek között a jövőben egyre több olyan vállalkozást lehet majd találni, amelyek reményteljes növekedés előtt állnak, így vonzó befektetést jelentenek majd a kockázati- és magántőkecégeknek.

Elmondta: a Riverside évente több mint 200 befektetési lehetőséget vizsgál meg Kelet-Közép-Európában, eddig 12 régióbeli céget vásárolt meg. A cég Varsóban, Prágában és Budapesten működtet irodát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.