Tucatnyi gyermek vesztette életét

Csaknem tucatnyi gyermek vesztette életét egy kínai kompbalesetben az ország délkeleti részén, Hunan tartományban a helyi hatóságok közlése szerint – jelentette vasárnap a Hszinhua hivatalos kínai hírügynökség.

MNO
2011. 09. 11. 10:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredetileg 14 utasra méretezett folyami kompon legalább félszázan zsúfolódtak össze – egy őszi fesztiválról hazatérő diákok –, amikor az átkelés során a vízi jármű belerohant a mederkotró hajók által használt kábelekbe, és elsüllyedt. A még pénteken történt balesetben legkevesebb 11 iskolás és gimnazista vesztette életét. A kínai hatóságok három helyi vezetőt már fel is függesztettek beosztásukból, köztük az érintett megye helyettes vezetőjét.

Egy kínai magazin a komp tulajdonosát idézte, aki szerint 80-90 ember lehetett az átkelőt üzemeltető járművön. A kínai internetes portálokon megjelenő blogbejegyzések többtucatnyi halálos áldozatról tesznek említést, azt állítva, hogy a helyi hatóságok kisebbíteni igyekeztek a katasztrófa mértékét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.