Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Tudják, mi okozta a födém leszakadását

A rendőrségi szakértő megállapítása szerint a tartóoszlopok ellopása okozta a főváros IX. kerületi Kén utcai lakóház födémszerkezetének múlt csütörtök hajnali leszakadását, ezért a rendőrség vizsgálja, hogy más további bűncselekmények is megvalósultak-e.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/812236" target="_blank"><strong>• Leszakadt födém: előzetes letartóztatásban az egyik gyanúsított</strong></a>

MNO
2011. 09. 28. 13:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője szerdán azt mondta: a IX. kerületi rendőrkapitányság az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, de az eddigi vizsgálatok alapján ez a bűncselekmény kizárható. A BRFK szóvivőjének közlése szerint a rendőrségi szakértők megállapítása szerint is a tartóoszlopok hiánya okozta a balesetet, ezért tanúkihallgatásokkal, adatgyűjtésekkel vizsgálja az illetékes kapitányság más bűncselekmények megvalósulását.

A rendőrség három embert vett őrizetbe, közülük a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn rendelte el az előzetes letartóztatását annak a férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival ellopta a IX. kerületi Kén utcai lakóház két tartóoszlopát, ami nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához.

A bíróság korábbi közlése szerint B. András és társai ellen a IX. kerületi rendőrkapitányságon folyamatban levő büntetőügyben „nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt” rendelte el a kényszerintézkedést. A nem jogerős végzésben kitértek arra is, hogy a rongálási, illetve lopási kár összegének, illetve a sérülések gyógyulási idejének szakértői megállapítása után akár súlyosabb bűncselekmény vagy bűncselekmények megalapozott gyanúját is megállapíthatják.

A balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Öt gyereket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.