Turbófokozatba kapcsol az MSZP

Az eddiginél „agresszívebb”, erőteljesebb kommunikációt tervez őszre a szocialista párt – közölte Mesterházy Attila elnök-frakcióvezető csütörtökön az MSZP kétnapos frakcióülése után tartott sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 09. 08. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mesterházy Attila elmondta, hogy az MSZP négy témát kezel kiemelten a következő hónapokban: a „társadalmi feszültségek” – a foglalkoztatás, az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjrendszer – ügyét, a munkahelyteremtés és a válságkezelés kérdését, a közbiztonsággal, közrenddel kapcsolatos problémákat, illetve a jogállamiságot. E területeken a szocialista párt önálló, parlamenten kívüli kezdeményezésekkel is készül – jegyezte meg, hozzátéve, folytatják a tavasszal megkezdett részországgyűlési sorozatukat.

Döntött a szocialista képviselőcsoport arról is, hogy rapportőri rendszert hoznak létre a sarkalatos törvényekkel kapcsolatos MSZP-álláspont kialakítására, emellett minden jogszabálytervezetnek meglesz a felelőse a frakcióban. Mesterházy Attila a választójogi reformmal kapcsolatban azt mondta: a frakcióülésen felvetődött, hogy a Fidesz 2012 tavaszán előre hozott választásba „menekül”, ezért a következő időszakra vonatkozó stratégiájuk kialakításakor ezt a lehetőséget is szem előtt tartják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.