Ugró Miklós: Voks humana

MNO
2011. 09. 23. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kukázást tiltó rendelet érvényben van. Amikor meghozták, a szegénység jogvédői azzal vádolták a képviselőket, hogy érzéketlenségükben még a hulladékot is sajnálják az éhezőktől. Nos, a kerület különböző szociális intézményeiben minden hajléktalan kap meleg ételt, élelmiszercsomagot, csak kérnie kell. Semmi szükség arra, hogy a szemétben turkáljanak, és szétszórják azt. Az lenne a szociális érzékenység, hogy harcolnak a bűzlő és fertőzéseket terjesztő szemétben kotorászás jogáért? Igaz, a kukázókat pénzbüntetéssel sújtják, de a szép szónak valahogy nincs elegendő visszatartó ereje. Hasonló a helyzet a közterületeket birtokba vevő hajléktalanokkal. A szálláshelyeken még sokakat tudnának fogadni, ugyanakkor az egész városból özönlenek ide a hajléktalanok, akiknek az ellátása már meghaladja a kerület lehetőségeit.

(Magyar Nemzet, 2011. szeptember 23.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.