Úgy érezte, nem ivott eleget, majd ölt

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélte kedden a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság első fokon V. Zsoltot.

MNO
2011. 09. 21. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 22 éves kengyeli fiatalembert a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete, a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és a magánlaksértés bűntette vádpontokban is bűnösnek találta a bíróság.

A tragédiához vezető történet még 2009. december 11-én napközben kezdődött. V. Zsolt ekkor kapta kézhez fizetését, melynek nagy részét édesanyjának adta, magánál csupán 5-6 ezer forintot tartott meg. Italozgatott, estefelé a barátaival Martfűre vonatozott szórakozni, majd onnan visszautazva a kengyeli Gesztenyés kocsmába tért be. Hajnalra elfogyott a pénze, ezért hazaindult. Ám otthon úgy érezte, még nem ivott eleget, s újra a Gesztenyésbe vette az irányt. Eszébe jutott azonban, hogy nincsen miből poharazgatnia, ezért a fején lévő sapkáját arcába húzta, és átmászott a kertszomszédba az idős, a 90-es éveiben járó házaspár portájára.

A ház bejárati ajtajánál H. Lajosné állta útját, akitől „az anyád k...a szentségit, add ide a pénzed, de rögtön!” követeléssel igyekezett némi forintot kicsikarni. Fenyegető fellépését V. Zsolt egy rézveretes bicskával próbálta hangsúlyozni, amellyel meg is vágta az idős asszonyt. Sőt a sértettet leütötte, még a földön is a fejét ütlegelte. Az asszony a férjének kiabált segítségért, de a támadó a hálószobába is berontott, ahol H. Lajost is – pénzt követelve – ütötte-verte, majd az idős férfit a bicskával hason szúrta. Ezek után V. Zsolt – mint aki jól végezte a dolgát, de anélkül, hogy értéket vitt volna magával – elhagyta a helyszínt. Kiment az utcára, ahol a símaszkként használt sapkáját és a bicskát is eldobta – ez utóbbit nem találták meg –, majd hazament, a véres nadrágját a mosógépbe tette, és lefeküdt aludni.

V. Zsolt már december 12-én rendőrkézen volt, a hatóság bizonyítékként lefoglalta a bűncselekményhez használt sapkáját és a véres nadrágot is. A két sértett közül a néni súlyos sérülésekkel ugyan, de túlélte a támadást, míg a bácsi december 17-én a kórházban hunyt el, a szakértők szerint az őt ért bántalmazások következményeként. Miután a vádlott és védője az ítélet kihirdetése után felmentésért fellebbezett, így a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla fogja meghozni a jogerős ítéletet.

(szoljon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.