Új ipari övezet létesült Békéscsabán

Csaknem hatszázmillió forintos beruházással új ipari övezetet hozott létre Békéscsaba városa az úgynevezett északi ipartelepen – közölte a városháza szerdán.

MNO
2011. 09. 14. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a térségben található Balassa utca részbeni nyomvonalán új, 720 méter hosszúságú, hat méter szélességű, szilárd burkolattal ellátott utat építettek, valamint befejezés előtt áll egy 3000 négyzetméteres ipari csarnok kialakítása is. A projekthez az önkormányzat egy régiós operatív program segítségével 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, míg a fennmaradó részt saját forrásból biztosította.

Az új aszfaltút melletti területen kiépült a teljes infrastruktúra, a közvilágítás, az ivóvíz-, szennyvíz-, gáz-, villamos- és a telefonhálózat is. Az út mentén található telkek értékesítésére pedig már felhívást tett közé a város. A program részeként csaknem teljesen elkészült egy több mint 2800 négyzetméteres üzemcsarnok, valamint a hozzá tartozó kiszolgálólétesítmény, amelyben étkezőhelyiséget, mosdókat, öltözőket, valamint irodákat alakítottak ki.

A közlemény szerint az önkormányzat bérlet útján kívánja hasznosítani az üzemcsarnokot, s jelenleg folynak a tárgyalások egy csomagolóipari tevékenységet folytató társasággal, amely – szándékai szerint – a csarnok teljes területét bérbe venné.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.