Új kifutópálya épül

Csütörtökön kezdődnek a kolozsvári nemzetközi repülőtér 3500 méteres kifutópályájának építési munkálatai – írja a Krónika című kolozsvári napilap szerdai számában.

MNO
2011. 09. 07. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új kifutópályából először 2100 métert építenek meg, a tervek szerint fél év alatt. Közben pályázatot ír ki a tulajdonos Kolozs megyei önkormányzat a fennmaradó rész megépítésére, amelyhez a Szamos folyónak is új medret kell ásni az érintett szakaszon.

Az építkezésről, amelynek összértéke 32,4 millió euró, Alin Tise, a Kolozs Megyei Tanács elnöke keddi sajtótájékoztatóján számolt be. Alin Tise úgy véli, az új kifutópályával a kolozsvári repülőtér alkalmas lesz a földrészek közötti repülőutak lebonyolítására. A tanácselnök reméli, 2013-ig Kolozsvár–New York-járat is indul majd a kincses városból. A repülőtér jelenlegi pályáját továbbra is használni fogják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.