Új közterület-felügyelők álltak munkába Miskolcon

Negyvennégy közterület-felügyelő teljesít ezentúl váltásban szolgálatot Miskolcon, egy négy-hat fős csoport az avasi városrészben járőrözik majd, együttműködve a polgárőrökkel és a rendőrséggel – tájékoztatott a miskolci önkormányzat szóvivője kedden.

MNO
2011. 09. 13. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobos Tímea közölte: hétfőn a hivatali rendszerrel és a jogszabályokkal ismerkedtek a Miskolci Polgármesteri Hivatal közterület-felügyeleti és rendészeti osztályának új munkatársai, kedden pedig a tíz új közterület-felügyelővel együtt negyvennégyen kezdhették meg a munkát.

Emlékeztetett arra, hogy a város ez év augusztusában rendkívüli közgyűlésen döntött a közterület-felügyelők létszámának növeléséről. A miskolci városőrséggel szerződést bontott a város. Az okok között szerepelt, hogy a 2008 novemberében megalakult városőrség évente 180 millió forintjába került a borsodi megyeszékhelynek, miközben hatósági intézkedésre nem volt jogosult.

A település vezetése és Kriza Ákos (Fidesz–KDNP) polgármester úgy fogalmazott: a városban mindenkinek éreznie kell, hogy biztonságban van. A helyes és járható út az, ha az állam és az önkormányzat a közbiztonsági kérdéseket a rendőrségen és a közterület-felügyeleten keresztül kezeli, ugyanis ők azok a szervezetek, amelyek hatóságként léphetnek fel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.