Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Új lehetőséget teremtenek a gazdáknak

A magyar termelők piacra jutásának támogatása érdekében továbbfejleszti a CBA Kereskedelmi Kft. programját – közölte Fodor Attila, a társaság kommunikációs vezetője kedden.

MNO
2011. 09. 27. 17:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CBA országos hálózata eddig is lehetőséget biztosított a helyi termelőknek arra, hogy árucikkeiket értékesíthessék a magyar üzletláncon keresztül. Ezzel a lehetőséggel már eddig is nagyon sok őstermelő és kistermelő élt. „Szeretnénk azonban ezt a programot az eddigiekhez képest még tovább fejleszteni” – fogalmazott a kommunikációs vezető.

Tájékoztatása szerint ennek a célnak az eléréséért létrehozták az úgynevezett CBA gazdavonalat, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a termelők könnyen és a lehető leggyorsabban eljuttathassák zöldség-gyümölcs termékeiket a CBA hálózatába. „A termelők segítésén túlmenően célunk, hogy a CBA gazdavonalnak köszönhetően vásárlóink mindenkor a legszebb, legfrissebb, legzamatosabb magyar termékekhez juthassanak hozzá üzletláncunk egységeiben” – közölte.

Létrehoztak egy olyan szállítói adatlapot, amely internetes felületen (www.cba.hu) elérhető, ennek kitöltésével és e-mailen vagy faxon történő elküldésével lehet bejelenteni a beszállításra szánt termékeket. Az interneteléréssel nem rendelkezők számára egy ingyenesen hívható zöld számon keresztül (06-80/205-245) van lehetőség a kapcsolatfelvételre és a szállításhoz szükséges adatok megadására.

A bejelentést követően pár órán belül a CBA illetékes munkatársa visszatelefonál, és megadja a szállítás pontos időpontját, valamint az igényelt mennyiséget is, hogy akár már másnap reggel megtörténhessen a termékek beszállítása. A CBA vállalja, hogy a beérkező termékeket azonnal kifizeti – tette hozzá. Ezt a lehetőséget az Alsónémediben található CBA Logisztikai Központban teremtik meg. Céljuk, hogy a gazdák számára egy olyan új lehetőséget teremtsenek, amellyel a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben valósulhat meg a zöldség-gyümölcs termékek beérkeztetése és továbbértékesítése.

Fodor Attila elmondta: az idén „jó pár százalékkal” nőtt a zöldség-gyümölcsök forgalma üzleteikben. Mint mondta, ez többek között az idei kedvező időjárásnak volt köszönhető. Hozzátette: tapasztalataik szerint a vásárlók leginkább a zöldség-gyümölcs termékeknél figyelnek arra, hogy hazait vásároljanak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.