Új munkahelyek létesülnek Nagymegyeren

Háromszáz új munkahelyet hozhat létre egy gépjárműipari beszállító cég a dél-szlovákiai Nagymegyeren, a vállalat új szerelőcsarnoka 2012 végére készülhet el.

MNO
2011. 09. 27. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Webasto-Edscha Cabrio Slovakia Kft. beruházási terve szerint a cég alkalmazottainak száma az új gyártócsarnok megépítését követően 300 fővel bővülhet és mintegy 700-ra emelkedhet – írja az Új Szó című pozsonyi napilap keddi számában.

A kabriókhoz tartozó ponyvatetők gyártására szakosodott vállalat új szerelőcsarnokának építési költsége meghaladja a 13 millió eurót. Az építkezés megkezdése 2012 márciusában, befejezése pedig decemberre várható. A cég fő üzleti partnere az Audi és a Daimler AG.

Nagymegyer önkormányzata 2011 májusában fogadott el határozatot arról, hogy 80 ezer négyzetméter területet ad el a Webasto-Edscha Cabrio Slovakia Kft.-nek. A cég jelenleg is a 8900 lakosú város legnagyobb munkáltatójának számít. A Dunaszerdahelyi járásban a munkanélküliségi ráta augusztusban 11,09 százalék volt, Nagymegyer térségében ennél valamivel magasabb, 11,76 százalék.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.