Új sebhelyesarcú jön

Az 1932-es és az 1983-as feldolgozások után új változat készül A sebhelyesarcú című filmklasszikusból.

MNO
2011. 09. 23. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Universal stúdió már tárgyal a forgatókönyvírókkal, de leszögezte, hogy nem remake-ként tekint a projektre. A korábbi változatok a történet alapjait tekintve megegyeztek, mindkettő egy bevándorlóról szól, aki meglehetősen sajátos utat jár be az amerikai álom megvalósításában.

Az 1932-es változatot Howard Hawks rendezte, főszereplője Paul Muni volt. Abban a filmben a sebhelyesarcú a chicagói szervezett bűnözés főnökévé növi ki magát. Brian De Palma 1983-as filmklasszikusában Al Pacino egy kubai férfit játszik, az általa megformált Tony Montana a miami kábítószer-kereskedelem feletti uralmat szerzi meg. Ennek a filmnek a forgatókönyvét Oliver Stone jegyezte.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.