Újabb minisztert ítéltek el Egyiptomban

Egyiptomban 3 évi börtönre ítéltek vasárnap egy volt minisztert korrupció vádjával.

MNO
2011. 09. 18. 14:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forradalom előtt a turisztikai tárcát irányító Zohar Garanahnak ez a második büntetése ilyen indokkal. Az első ötéves börtönt azért kapta, mert befektetőket törvényellenesen juttatott állami földekhez. Az egyiptomi jog értelmében a két büntetés közül csak az egyiket, a hosszabbikat kell letöltenie.

Garanah csak egy a sorban: csütörtökön Ahmed Ezz acélmágnást ítélték 10 évre korrupció miatt. Ő a korábbi kormánypárt egyik bennfentese volt. S ugyanazon a napon a volt kereskedelmi miniszter Rasid Mohamed Rasid jutott hasonló sorsra, ő 15 évet kapott Ezz ügyében.

Egyiptomban mintegy kéttucatnyi per folyik az előző rendszer urai ellen korrupció, a hatalommal való visszaélés, pénzmosás és a tüntetők lelövésére adott parancs miatt. Ez utóbbi vád Hoszni Mubarak volt elnök ellen is felmerült.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.