Újabb uzsorás bukott le

Tiszavasváriban is lebukott egy uzsorás, aki 2007 óta több nehéz anyagi helyzetben lévő családnak adott kölcsönt, 100, illetve 200 százalékos kamatra – közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 09. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 42 éves férfi az illegális hitelszerződéseket annak elolvasása nélkül íratta alá a sértettekkel – mondta Ivánné Vörös Krisztina, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A rendőr zászlós tájékoztatása szerint a kölcsönkért pénzt az érintetteknek 100 százalékos kamattal kellett visszafizetni, s aki csak részben tudta megadni, annak a fennmaradó összegre már 200 százalékos volt a kamat.

Hozzátette: a sértettek között van olyan, aki olyan súlyos anyagi helyzetbe került az uzsorakamat miatt, hogy lakását is kénytelen volt eladni.

Szabolcsban ezen a héten a rendőrség három uzsorást vett őrizetbe Tiszarádon, kettőt Rétközberencsen, egyet-egyet pedig Tiszaeszláron és most Tiszavasváriban. A tiltott tevékenység miatt az érintettek előzetes letartóztatásba helyezését kezdeményezte a rendőrség.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.