Újabb világranglistapontokat gyűjtött Juhász és Parti

Négy szakágban összesen 14 magyar versenyző vett részt a svájci Champéryben múlt héten rendezett hegyikerékpáros-világbajnokságon, amelyen az olimpiai számban a felnőttek közt Parti András az 53., U23-ban Juhász Zsolt pedig a 22. helyen végzett, s ezzel mindketten újabb világranglistapontokat gyűjtöttek.

MNO
2011. 09. 05. 20:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai szövetség hétfői tájékoztatása szerint az U23-as nők mezőnyében a Világkupa összetett versenyében második Benkó Barbara az élmezőnyben tekert, amikor elesett, majd feladni kényszerült a küzdelmet. A felnőtt férfiaknál Buruczki Szilárd már a pályabejárás során olyan szerencsétlenül bukott, hogy a kezén össze kellett varrni a sebet, így már rajthoz sem állhatott.

Az olimpiai krossz szakág két magyar EuroOne-Cube-os versenyzője már szerencsésebb volt: a felnőtt Parti a cseh győztes Jaroslav Kulhavy mögött egy kör hátránnyal 53.-ként és 22 világranglistaponttal, míg fiatal klubtársa, az U23-as Juhász 28 pontot gyűjtve, a svájci világbajnok Thomas Litscher mögött kilenc és fél perccel lemaradva a 22. helyen ért célba.

A Parti, Benkó, Juhász, Fenyvesi Péter összeállítású csapatváltó 20. lett, s ez a teljesítmény újabb pontokat ér Magyarországnak az olimpiai kvalifikáció tekintetében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.