Újra megáll a villamos a Margitszigetnél

A hétfői üzemkezdettől ismét megállnak a villamosok a Margitszigetnél, miután befejeződött a Margit híd felújításának újabb szakasza.

MNO
2011. 09. 19. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint ezzel együtt az északi járdát is visszaadják a gyalogosoknak, bár a díszkivilágítás építésének befejezéséig korlátozásokra még számítani lehet.

Átmenetileg a kerékpárút helyén jelölik ki a gyalogosútvonalat, ezért az északi járda melletti kerékpárutat nem használhatják, továbbra is az útpályára felfestett piktogramok mentén lehet kerékpározni a hídon.

A Margitsziget villamosmegállóból jelzőlámpás gyalogátkelőhelyen közelíthetik meg az utasok a szigetet. A BKK közölte, hogy a tervezéskor a villamospótló buszoknak nem jelöltek ki megállóhelyet a Buda felé vezető oldalon, így a kerékpárút mellett kellene az utasoknak leszállniuk. A balesetveszélyt elkerülendő a BKK úgy döntött, hogy ezek a buszok Buda felé haladva a Margitszigetnél nem állnak meg.

A Margit híd rekonstrukciója 2009. augusztus 21-én kezdődött meg, felújították az úttestet, a villamosvágányokat, kicserélték a pálya- és hídszerkezet elemeit, kiszélesítették és megemelték a hidat. A Nemzeti Közlekedési Hatóság tavaly november 15-én adta hozzájárulását a híd ideiglenes forgalomba helyezéséhez. A műemléki felújítás még zajlik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.