Újra megbénulhat a „csizma”

Keddre általános sztrájkot szervez Olaszországban a legnagyobb szakszervezet, tiltakozván a kormány megszorító intézkedései ellen.

MNO
2011. 09. 05. 14:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatmillió tagot tömörítő szakszervezet, a CGIL szóvivője szerint Rómában és több olasz nagyvárosban 9-17 óra között várhatók munkabeszüntetések. A demonstrációk miatt szünetel a munka közhivatalokban, a szóban forgó időszakban szünetelni fog a helyi, valamint a vasúti és a légi közlekedés. A CGIL elnöke szerint a kormány megszorítócsomagja „igazságtalan, mivel csak a dolgozókat és a nyugdíjasokat sújtja, a gazdagokat nem”. „A kényszerű megtakarítások miatt megbénul a gazdaság, mivel a csomagban nincs semmilyen intézkedés a gazdaság fellendítésére” – fejtette ki Susanna Camusso. A sztrájkot nem támogatja a mérsékelt CISL és UIL szakszervezet, mert szerintük a CGIL akciója pusztán politikai célokat szolgál.

Az olasz kormány augusztus közepén fogadta el a második megszorítócsomagot, amely 45,5 milliárd euró megtakarítást helyez kilátásba a július közepén bejelentett, csaknem 80 milliárd eurós kiadáscsökkentésen felül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.