Ünnepel a diktátor, miközben a szomszédban gyakorlatoznak

Kim Dzsong Il észak-koreai vezető és legkisebb fia – akit a hatalom legesélyesebb örökösének tekintenek – is megjelent pénteken Phenjanban a kommunista állam alapításának 63. évfordulója tiszteletére rendezett díszszemle nézői között.

MNO
2011. 09. 09. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állami televízió felvételén látható volt a két férfi, amint a dísztribünön állva megtapsolta a csapatok átvonulását a rendszeralapító Kim Ir Szenről elnevezett hatalmas téren. A szemlén előbb a rakéta-sorozatvetők és légvédelmi rakéták vonultak fel, majd a páncélos járművek és a reguláris egységek következtek. A teret zászlókkal, plakátokkal és feliratokkal díszítették, az egyiken az szerepelt, hogy „Éljenek Kim Ir Szen forradalmi eszméi”, míg a másikon: „Állj készen arra, hogy hazádat életed árán is megvédd”.

Kim Dzsong Il, az ország jelenlegi vezetője 1994-ben elhunyt apjától, Kim Ir Szentől örökölte a hatalmat. A 69 éves vezető most ezt igyekszik átadni fiának, Kim Dzsong Unnak.

Amerikai és dél-koreai tengerészgyalogosok közös hadgyakorlatot tartanak pénteken Dél-Koreában – írta a Korea Times című angol nyelvű szöuli lap. A beszámoló szerint a manővereket, amelyekben 280 dél-koreai és 720 amerikai katona vesz részt, a fővárostól, Szöultól 350 kilométerrel délkeletre, valamint a két Korea közötti határ közelében tartják. A gyakorlat célja az amerikai és dél-koreai egységek közötti együttműködés erősítése.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.