Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Uzsorázott a polgármester?

Uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gadna független polgármesterét és feleségét, akik lakásukon illegális boltot üzemeltettek, ahol kétszeres-háromszoros áron adták az élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán.

MNO
2011. 09. 28. 10:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozás adatai szerint a település polgármestere és felesége lakásukon engedély nélküli boltot üzemeltettek, az eredeti ár többszöröséért értékesítették az élelmiszereket, valamint kamatra adtak pénzt a gadnai rászorultaknak – ismertette az esetet Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A vásárolt áruk után felhalmozódó tartozást füzetben vezették, amit szociális segély, családi pótlék, valamint a közcélú fizetések kifizetésekor beszedtek az érintettektől. A részletekről szólva elmondta: az eredetileg 300 forintba került kenyeret 600 forintért, a 200 forintba kerülő 20 dekás parizert 900 forintért adták el, s miután a településen nincs bolt, máshol nem is lehetett élelmiszert venni. Hivatalosan sem a polgármester, sem a felesége élelmiszer-kiskereskedelemhez szükséges engedéllyel nem rendelkezett. Amikor a sértettek szóvá tették a magas kamatot, és azt, hogy nem tudnak fizetni, veréssel fenyegették meg őket – ismertette a szóvivő.

Közlése szerint a rendőrség az érintetteknél házkutatást tartott, több iratot is lefoglalt, a 43 éves férfit és 44 éves feleségét előállították, őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.